Sinau bareng, Bareng-bareng sinau.  [Ribut Eugh] Mendengar kata lumbung, saya teringat lumbung-desa atau lumbung-dusun (bahkan teringat gendhing-dolanan “Lumbung Desa” Nartasabdan). Lumbung, sepengetahuan

Yen ana wong nganggo caping gunung isa sinebut “nggunungi”. Sebab? Tindak-tanduke nganggo caping gunung temtu nengeri yen dheknene wong gunung, nadyan caping

“Sang Pria dan Sang Wanita telah tertali oleh sesampur asmara. Gemulai nan lembik langkahnya, diiringkan sebagai arak-arakan. Jejel-riyel rakyat di kanan-kiri umpama

Gendheng-gendhinge ginanti, sinelan sendhon sindhenan, irama lemes embate, nyendari ande asmara, mring sanggya kang miyarsa, ringgit tumenggeng raras rum, rumeres ing karawitan.